Guide: Sådan finder du en billig forsikring der dækker dig godt ind

Hver eneste måned er der tusindvis af danske forbrugere, der betaler for meget for deres forsikringer. Det er naturligvis vigtigt, at man sørger for at have en forsikring, der dækker en på de områder man har behov for. Dog skal man ikke betale for flere tjenester end, hvad ens behov er.

De typer af forsikring som langt de fleste har brug for er; ulykkesforsikring, indboforsikring, kæledyrsforsikring, ansvarsforsikring og rejseforsikring. Man kan med fordel samle alle sine forsikringer i samme forsikringsselskab. Dette hjælper en med at have det fulde overblik over ens forskellige forsikringer, men kan også gøre det billigere på årsbasis.

Når man skal vælge den bedste forsikring, er det ikke altid nødvendigt, at man vælger den dyreste på markedet. En billig forsikring kan dække dig ind på samme områder som de dyre, du finder den bedste ved at sammenligne forsikringer på nettet.

Tip: Sammenlign tilbud for at finde en billig forsikring

Ni ud af ti danskere betaler for meget for deres forsikringer hvert eneste år. Ved at indhente tre uforpligtende tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, kan man nemt og overskueligt se, hvor man kan købe en billig forsikring, der matcher ens behov.

I langt de fleste tilfælde kan man få besparelser på mellem 10-30 procent i forhold til, hvad man betaler på nuværende tidspunkt. Især på husforsikring, bilforsikring og indboforsikring kan man spare mange penge ved at justere på tallene for ens selvrisiko.

Når man indhenter tilbud på forskellige typer af forsikring for at finde den bedste og billigste løsning, fungerer det sådan at man indtaster nogle oplysninger online og derefter vil få tre tilbud på enten mobilen eller mail i løbet af nogle få dage. Man kan derefter selv tage kontakt til de forskellige selskaber og vælge en billig forsikring.

To hurtige tips til en billig forsikring

Undgå skader i forbindelse med din bilforsikring
Har man en bilforsikring, kan man med fordel vente med at gøre brug af denne til det virkelig gælder og bilen nærmest er totalskadet. Ved ikke at melde småskader såsom parkeringsbuler og ridser, kan man undgå at ens forsikringspris ryger i vejret, da priserne beregnes på baggrund af skadeshistorikken.

Vælg kun relevante forsikringer
Man skal ikke købe en forsikring, bare for at have en. Det kan være en god idé med en indboforsikring, men hvis man kun har sin computer og et TV, der er af værdi, er forsikringen unødvendig, da så små beløb oftest ikke dækkes. Det samme er gældende når man skal sammensætte sin bilforsikring, da stenslagsforsikring lyder godt, men ofte ikke er nødvendig, da det er en udgift man selv kan betale.

Du sparer mest ved at samle dine forsikring i ét selskab

Med de mange forskellige forsikringer, der findes på markedet og som kan være relevante for din husstand, kan det være svært at holde styr på det hele. Hundeforsikringen er i ét selskab, bilforsikringen i et andet og indbo- og husforsikring er i et tredje selskab.

Ved at samle alle sine forsikringer under samme selskab kan man spare sig selv for både tid og penge. Ofte vil man få favorable tilbud i forbindelse med en samling af sine forsikringer – du kan med fordel finde billigere forsikring på forsikringsportalen, eller kontakte dine forsikringsselskaber og bede om et samlet overslag.

På denne måde får man ikke kun en billig forsikring, men flere billige forsikringer. Ved at have alle sine forsikringer samlet ét sted, kan man også hurtigt få et overblik over om man betaler for meget for noget, eller betaler for noget man i realiteten ikke har brug for.