Hvad er Adobe InDesign?

Du kende sikkert Adobe. Adobe har en række high-end programmer til professionel multimedie produktion. Professionelle, eller ambitiøse amatør fotografer bruger fx Adobe Photoshop. At photoshoppe er endda blevet et dansk udsagnsord. Jurister, embedsmænd og forretningsfolk anvender Adobe Acrobat når de skal lave sikre dokumenter som kan bruges på tværs af alverdens styresystemer.

Når du vil producere plakater, bøger, digitale magasiner eller andre grafiske produkter, er Adobe InDesign det rigtige redskab. InDesign er ved at blive den nye standard indenfor grafisk produktion.

Hvordan kan du lære Adobe InDesign?

InDesign er ikke husmandskost. Det er et komplekst og omfattende program med mange anvendelsesmuligheder. Det er en ordentlig mundfuld at lære. Man lærer det jo heller ikke for sjovt. Hvis du har en interesse for at lære InDesign er du sandsynligvis professionel indenfor en kreativ branche. Som minimum vil du være amatør med professionelle ambitioner.

I dag kan vi lære alt mellem himmel og jord på Internettet. Der findes sikkert YouTube klips hvor du kan få hjælp til InDesign også. Men det er nok en god ide at få professionel hjælp til at lære et program til professionelle. 4D tilbyder InDesign kurser på to niveauer. På et InDesign kursus (København) lærer du på 2 dage hvad der ellers ville tage dig flere ugers, eller måneders, konsekvent selvstudium.

Med InDesign kan du producere kreativt indhold i alle mulige formater, som EPUB, PDF og HTML. Adobe InDesign er en Schweizerkniv for kreative professionelle.

Hvad lærer du på det grundlæggende kursus?

4D’s Adobe InDesign kursus er på to niveauer, grundlæggende og udvidet. Kurset afholdes i Købehavn, både på dansk og engelsk. Der er selvfølgelig topprofessionelle instruktører, gratis rådgivning og hotline og de moderneste undervisningsmidler. Kurset tilbydes både til enkeltpersoner på 4D’s kursuscenter og til virksomheder. Virksomheds kurser kan efter ønske også afholdes på virksomheden adresse.

Det grundlæggende kursus kræver ingen forud kendskab til InDesign. Kurset er opbygget i 10 moduler, fra introduktion, opbygning af et dokument til arbejde med effekter og klargøring til tryk.

Efter kurset kan du som minimum udarbejde og publicere dokumenter til både digitale og trykte medier. Du har lært at designe og lave skabeloner og mastersider. Du kan arbejde med farveskemaer og temaer. Cloud baseret samarbejde er også en del af undervisningen.

Fra begynder til prof

Basis kurset gør dig i stand til at arbejde professionelt med InDesign. Du lærer de grundlæggende færdigheder og værktøjer som gør dig i stand til at producere kreativt materiale af professionel kvalitet.

Det udvidede kursus finpudser disse færdigheder og gør dig mere effektiv. Du vil arbejde med genanvendelse af objekter og formater og lærer at oprette tabel- og objektformater. Indholdsfortegnelser, diverse former for lister er også en del af pensum. Du lærer også at bruge avancerede figurer til infografik og hvordan du kan udtrække metadata og tekstvariabler.

Når du har gennemført det udvidede InDesign kursus, er du ikke bare prof, men en effektiv prof.

Selvfølgelig får du også et certifikat til begge kurser. På det udvidede niveau er der 9 moduler. De starter med en opsummering af de grundlæggende funktioner i InDesign og slutter igen med klargøring til print. Men denne gang er der tryk på effektivitet og ekstra værktøjer.

Det er ikke et adgangskrav at du har gennemført det grundlæggende InDesign kursus. Men fra ovenstående kan du allerede se at du får brug for de kundskaber der formidles på basis kurset.

Mange andre 4D kurser

4D er en Københavner kursusvirksomhed indenfor IT og tilbyder en række andre kurser på professionel niveau. Bl.a. Microsoft certificering, Office kurser såvel som kurser indenfor business intelligence, backoffice, styresystemer og meget mere.