Hvad skal man give i gave til en barnedåb?

Det bedste er sket. Der er kommet en lille ny til verden, og du er inviteret med til barnedåben. Det bliver en hyggelig dag for alle, men så kommer spørgsmålet om hvilken gave den lille skal have. Det er meget forskelligt hvad der forventes af en dåbsgave og hvilke dåbsgaver gæsterne vælger at give. Barnets forældre er selvfølgelig glade for alle gaver til barnet, men nogle gaver er bare lidt rarere at få end andre. Læs videre for at få flere forslag til gode gaver til barnedåb.

Den klassiske dåbsgave: et dåbssmykke

 

De fleste har fået et armbånd eller et vedhæng i dåbsgave. Populære motiver er et kors, et hjerte eller en firkløver, men også mere moderne symboler som en elefant eller en delfin, bruges i højere grad som dåbsgave. Når barnet bliver større kan vedhænget skiftes ud med en større kæde, og gaven kan glæde i mange år. Dåbssmykket kan også være en sølvkop med barnets navn indgraveret, eller en fin lille ske med indgravering.

Hvad mangler forældrene lige nu?

Ofte holdes der barnedåb når barnet er omkring de tre måneder gammel. På det tidspunkt har både barnets og forældrenes behov ændret sig, da barnet allerede har ændret sig meget fra da det var helt nyfødt. Måske mangler de et ekstra sæt sengetøj til barnevognen eller noget fint at dekorere børneværelset med. Der findes mange pæne sager, der kan dekoreres med barnets navn, og bruges som en personlig udsmykning til børneværelset. Se flere gaver til barnedåb her.

Bøger til godnatlæsning

 

En fin og betydningsfuld gave til en barnedåb er bøger. Det kan være lige fra H.C Andersens samlede værker til en børnebog eller en højtlæsningsbog. Det er en gave til fremtiden, men en fin gaveidé fuld af omtanke. En billedbog med bondegårdsdyr eller illustrerede eventyr, kan læses højt fra når barnet er et par år, og er en hyggelig måde for forælder og barn at være sammen på. Bøger som barnets bog kan også gives til denne lejlighed, hvor barnets første år kan dokumenteres, både gennem tekst og billeder.

Legetøj og gåvogne

 

Selvom man er lidt tidligt ude med gåvogne til en barnedåb, er det en rigtig populær dåbsgave. Ofte har forældrene masser af tøj og de nødvendige børnesager på plads, så tænk hellere på fremtiden og hvad barnet kan bruge om et års tid. Træklodser, Lego Duplo og en legemåtte kan også være gaver til barnedåb, da de alle er til barnet i fremtiden, og chancen er at forældrene ikke allerede har købt alt det endnu.

Spisestel og gyngedyr

 

I samme tema som ovenstående gaveideer, kan et flot spisestel til barnet være en god gave. Mange gode danske brands laver spisestel, og afhængigt af præference for farver og mærke, kan man få et rigtig pænt spisesæt som dåbsgave. En anden rigtig populær gaveidé, som tumlinger elsker, er et gyngedyr. Det kan være klassiske gyngeheste, men også hoppedyr og andre lignende dyr som barnet kan sidde og lege på er et stort hit, og noget der vil give glæde og sjove stunder fremover.