Hver at vide om håndtering af kommune affald

Vidste du at håndteringen af kommune affald er meget vigtigt i forhold til at skubbe din kommune i en mere grøn retning? Det vidste jeg ikke før et par måneder siden, da jeg valgte at sætte mig lidt ind i processerne. Den grønne bølge er kommet for at blive! Derfor er det super vigtigt at vi alle begynder at tænke i en mere grøn retning. Både på person niveau, men også når det gælder kommuner og regeringen. Derfor er jeg begyndt at sætte mig ind, hvilket min kommune gør, for at bevæge os i en grønnere retning.

Miljø og bæredygtighed – er det så vigtigt?

Dette var min tankegang for år tilbage, for kunne man overhovedet stille noget op? Men de seneste par år er jeg begyndt at kunne mærke forandringerne på min egen krop og dette har gjort mig urolig. I dag ser vi oftere meget omskifteligt vejr. Sommeren er rigtig varm og om vinteren kan jeg snart ikke huske sidst der har været sne. Som nostalgiker, tænker jeg tit tilbage på hvordan vinteren var da jeg var barn. Næsten hver vinter var der en række dage hvor skolen blev aflyst. Jeg er født ude på landet, så det kunne at vi ikke havde mulighed for at komme ind på skolen pga. Sne. Selvom vi ikke skulle i skole var det nogle af de fedeste dage på året. Personligt to jeg altid hen til min bedste kammerat Tobias, som havde en kælkebakke. Der kælkede vi hele dagen og drak varm kakao. De er sådan noget der kan gøre mig lidt trist. For tit og ofte tænker jeg om mine børn overhovedet kommer til at opleve, den smukke vinter med sne rige landskaber, sneboldkamp og kælkebakker? Derfor har jeg de seneste år forsøgt at omstille min familie til at leve mere bæredygtigt.

Omstilling tager tid

Vores familie består af mig, min mand og vores to børn. Det tager tid at omstille sig som familie. Vores omstilling har betydet at vi ikke spiser kød særligt ofte. Sjovt nok var det ikke mine børn der  havde det svært, men allermest min mand! Min mand vil gerne spise kød hver aften og kunne i starten ikke forstå hvorfor vi skulle bruge flere penge til husholdningen, fordi miljøvenlige produkter ofte koster mere. Min mor har altid sagt til mig, at man ikke skal spare på mad og det er jeg enig i. Men efter et par måneder med flere grøntsager og økologiske råvarer, overgav min mand sig og hoppede med på bølgen.

Hvad gør din kommune?

Efter vores egen omstilling besluttede jeg mig for, at læse ind i hvad vores kommune gør. Her fandt jeg ud af de har lavet en grøn aftale med affaldsservice virksomheden PHP-service. PHP service gør meget ud af den grønne omstilling og håndtere vores kommunes affald på den mest hensigtsmæssige måde. Dette er efter min mening noget alle kommuner burde, så prøv at undersøg dette og kontakt din kommune hvis du er utilfreds med deres håndtering af kommune affald.