Sådan sikrer du huset

Hvad enten du er flyttet i et nyt hus, eller bare gerne vil have gjort dit nuværende hus mere sikkert, så er der en række ting du selv kan gøre. Vi har kigget rundt omkring, og samlet en række gode råd til et mere sikkert hjem. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse med herunder.

Få en god alarm

Et af de første og bedste råd er at få anskaffet sig en alarm. Der findes mange forskellige slags alarmer, så det er værd at lave lidt research her, og finde en god en. Der findes både alarmer der kontakter et vagtselskab, dig selv, din nabo eller andre. Det er op til jer, hvad I selv foretrækker. Hvis I skal tilknyttes et vagtselskab, så kommer det ofte i forbindelse med et abonnement med en månedlig betaling. Det er ikke alle der har lyst til at betale fast hver måned for sin alarm. Der findes heldigvis også de andre alarmer, som kontakter jer selv, nabo eller andre, og disse er en engangsbetaling.

Formålet ved en alarm er ikke udelukkende at larme og kontakte jer i tilfælde at et indbrud. Faktisk så er en alarm også forebyggende. Langt de fleste indbrudstyve undersøger huse i et område, inden at de laver et indbrud. Hvis de ser at I har opsat et alarm system, og jeres nabo eventuelt også har det, ja så går tyven ofte videre til det næste område.

Sikre døren

Selvom man ikke skulle tro det, så kommer næsten 1/3 af tyvene ind igennem hoveddøren. Derfor bør du tage et kig på din dør. Hvilken stand er din dør i? Er den sikret ordenligt. Hængsler, dørkarme osv. Sørg for at få tjekket det hele. Hvis din dør har en brevsprække, så sørg for at det er helt umuligt at stikke hånden ind igennem, og låse din hoveddør op der igennem.

Kig nærmere på muligheder for at installere:

  • Deadbolt
  • Strike plate
  • En god lås

Vinduerne

Vinduerne er et andet populært sted at komme ind igennem for indbrudstyve. Mange vinduer er ikke nær så sikre som dørene. Det er også derfor du bør tage et nærmere kig på dine vinduer, og se om der er noget du kan opgradere der. Først og fremmest kan du overveje om du vil installere helt nyt og mere sikkert glas, og om du vil have en sensor indbygget i glasset, i tilfælde af at de bliver smadret.

Et andet smart lille tricks til vinduerne er at plante nogle større planter under vinduerne. Hvis du kan få en tjørnehæk plantet, så bliver det ligepludselig meget mere besværligt at komme ind igennem den vej.

Belysning

En anden ting der virkelig kan skræmme tyveknægte væk er lys. Ved at få opsat en ordenlig belysning i haven, så får du i samme omgang skræmt mange potentiale tyve væk fra dit hus. Det siger jo sig selv, at de helt vil arbejde i mørke. Så gør livet sværere for dem ved at installere noget ordenligt lys.