Bordplader i træ

Savner du et lækkert og funktionelt bord til spisestuen, foran sofaen eller som skrivebord? Så kan en god løsning være at vælge træbordplader. Træ giver et unikt og smukt møbel, som på den mest elegante måde bringer natur ind i rummet.

https://mifapladen.dk/traebordplader kan du finde masser af inspiration.

Hvilken træsort skal jeg vælge?

Når man er ude efter bordplader i træ er der rigtig mange forskellig træsorter at vælge imellem, hvilket både har betydning for, hvilket udtryk bordet giver og hvor praktisk det er.

Hvis du gerne vil have lyst træ, så vælg mellem træbordplader i ask, birk, bøg, eg eller fyr. Hver især har de selvfølgelig nogle forskellige kvaliteter og farven er naturligvis heller ikke helt ens hverken fra træsort til træsort eller indenfor den samme træsort.

Netop denne varierende faktor gør at træbordplader giver et dynamisk og levende udtryk i dit hjem. Der kan ses knaster og årer og derved sker der noget i bordpladen – det er ikke bare en syntetisk overflade.

Vil du hellere have en mørkere træsort, så vælg kirsebærtræ, mahogni eller valnød. Disse træsorter er en del mørkere og kan skabe en dejlig ro i din stue. Både kirsebær og mahogni har lidt rødlige nuancer, hvilket får træet til at fremstå varmt. Det kan have en rigtig god effekt på rummet, hvor bordet skal stå.

Hvilken træsort, du vælger afhænger altså i høj grad af, hvilket udtryk du gerne vil have. Man kan også vælge at behandle træet med en specifik type olie, træsæbe eller bivoks, som kan gøre træet enten mørkere eller lysere.

Få en prøve på træsorter

En bordplade i træ kan godt være en investering – lidt afhængig af, hvilken type træ, du vælger og hvor stort dit bord skal være. Derfor er det også vigtigt at blive rigtig glad for resultatet.

Netop fordi det er så vigtigt, at du bliver tilfreds med produktet, kan du vælge at bestille en vareprøve hjem fra MIFApladen, så du kan få et langt bedre indtryk af træsorterne.

Fordi træ kommer fra naturen er det nemlig meget mere end bare farve, der spiller ind. Også duft, følelse og udseende i forhold til åretegninger er meget vigtige for, hvordan træet bliver opfattet og passer ind i dit hjem.

Du kan også tjekke priser på hjemmesiden for den ønskede længde af træbordplader, så du har en nogenlunde ide, om hvad sådanne smukke bordplader i træ koster.