Find godt sted til helhedsorienteret misbrugsbehandling

Der findes mange forskellige typer af misbrugsbehandling. Har du selv brug for eller er du pårørende til en der har brug for det er det vigtigt, at du vælger den rette behandling. At vælge den helt rigtige behandling kan nemlig have stor betydning senere i forløbet. Ligesom alle mennesker er forskellige, bør alle mennesker også få lige præcis den behandling der passer bedst til dem. Det kan nemlig gøre, at de hurtigere kommer ud af deres misbrug og hurtigere kommer i gang med en god og almindelig hverdag. Den første samtale med misbrugeren er derfor rigtig vigtig. Det er nemlig her man finder ud af hvilket behov den pågældende person har for behandling. Det er også her, at man finder ud af om det er nødvendigt med indlæggelse eller om ambulant behandling er tilstrækkelig.

Med misbrugsbehandling kigger man på mennesket bag

Når det kommer til behandling af mennesker er det altid vigtigt, at man kigger på mennesket bag. Det er tilfældet uanset hvilken type af behandling der er tale om. Når man begynder at se mennesker som produkter på et samlebånd vil man med det samme få dårligere resultater. Folk er nemlig forskellige og det er vigtigt, at man giver sig tid til folk. Kun ved at sætte sig ned og give sig tid kan en person ende med den mest effektive form for misbrugsbehandling. Uden den vil behandlingen ikke virke og så er man lige vidt. Det kan i værste fald give meget værre tilbagefald og så er vedkommende i endnu større problemer end før.

Misbrugsbehandling handler ikke kun om misbruget

En af de vigtigste erkendelser når det kommer til misbrugsbehandling er, at misbrug ikke blot handler om misbruget. I langt højere grad handler behandlingen om traumer og overbevisninger. Et individ får nemlig ikke blot et misbrug af sig selv. Meget ofte går der nogle helt specifikke situationer og oplevelser forud. Hvis ikke disse ting er bearbejdet vil vedkommende ofte gentage sit mønster. Derfor er en stor del af misbrugsbehandling at lave psykisk behandling af dette. Meget ofte vil denne type af behandling være kognitiv da mange undersøgelser viser, at det er en god måde at bearbejde traumer og lignende på.

 

Kun ved at gå helt i dybden med en persons problemer og udfordringer kan man være sikker på, at en misbrugsbehandling vil virke. Ellers foretager man blot symptombehandling og det er sjældent det bedste man kan gøre. En af de ting man mener mange steder er, at man skal tænke meget over kerneværdier. For kun ved at gå op i denne type af værdier vil man med stor sandsynlighed få det bedre. Derfor er en god misbrugsbehandling meget ofte en behandling der tager udgangspunkt i et særligt sæt af kerneværdier.

Bliv klogere på hvad misbrugsbehandling består af

En helhedsorienteret tilgang til misbrugsbehandling indebærer, at man har mange forskellige typer af behandling. En enkelt form for behandling er aldrig nok. Derimod bør man skabe et samspil mellem forskellige typer af behandling. Det gør også, at forskellige behandlere kommer i spil, hvilket er godt i sig selv. At blive konfronteret med forskellige behandlere i forbindelse med misbrugsbehandling gør, at man med større sandsynlighed får det bedre da man får mange indtryk.

 

Blandt andet vil der formentligt være en psykoterapeut og en psykolog til stede i den misbrugsbehandling. Hvis man mener, at det er nødvendigt for patienten, at vedkommende tager piller vil der også være en psykiater inde over. En god og grundig misbrugsbehandling indebærer, at patienten ikke får tilbagefald. Ved at inddrage hjælp fra coaching, kognitiv terapi og traumeterapi er patienten i gode hænder.